Ziua oraşului Oradea, celebrată în prezenţa membrilor Familiei Regale

Anul acesta, sirul evenimentelor care celebreaza Ziua Orașului, 12 octombrie, va incepe la ora 11 cu o ședința festivă a Consiliului Local, în Sala Mare a Primăriei.

Inaugurarea statuii Reginei Maria

La ora 13, în fața Teatrului Regina Maria va avea loc dezvelirea statuii Reginei Maria, în prezența membrilor Familiei Regale. Familia Regală va fi reprezentată de Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României. De asemenea, va fi prezentă la Oradea Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria și fiica Principesei Ileana. Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului vor fi rostite de primarul municipiului Ilie Bolojan și de către directorul Muzeului Național de Istorie București – dr. Ernest Oberlander Târnoveanu.

De la ora 14.15, la statuia lui Aurel Lazăr va avea loc o depunere de coroane după care seara, de la ora 19, în sala teatrului va avea loc un concert simfonic de gală.

Coroana Reginei Maria

Tot cu ocazia Zilei Orașului, în data de 12 și 13 octombrie, în foișorul Teatrului pot admira Coroanei Reginei, podoabă cu care aceasta a fost încoronata ca Regină a României Mari în anul 1922.

Pentru un pic de istorie, puteti citi aici despre prima statuie a Reginei Maria si inaugurarea ei, la 13 octombrie 1921.