Ziua Mondială de conştientizare a autismului la Oradea

Data de 2 aprilie marchează la nivel mondial Ziua de conştientizare a Autismului. La Oradea evenimentul este organizat de Asociaţia S.O.S Autism Bihor.

Duminică, 1 Aprilie, în intervalul orar 20-22, clădirea Teatrului Regina Maria va fi luminată în albastru. Luni, 2 aprilie, manifestarea se mută în Parcul 1 decembrie unde, între orele 16.30-18.30, puteţi să ajutaţi la rezolvarea unui puzzle uriaş şi să participaţi la primul(?) flash-mob din Oradea pe care îl vor iniţia cei de la Asociatia Replay Dance Studio. Se vor lansa baloane şi se vor împărţi materiale informative despre ce este autismul şi unde se poate solicita ajutor.

Asociaţia S.O.S Autism Bihor este o organizatie apolitica, neguvernamentala infiintata in martie 2007, de catre un grup de 14 parinti de copii cu autism, cu sprijinul Biroului BACH al organizatiei Caritas Catolica. Desfăsoară terapie si recuperare pentru autism, evaluare psihologica, psiho-terapie personalizata , logopedie , kinetoterapie , integrare senzoriala, terapie ocupationala pe grupe de varste , art-terapie si terapie prin joaca, activitati de timp liber pentru copii cu tulburari din Spectrul Autist si familiile acestora grup de suport pentru parinti , excursii , tabere, hipoterapie.