Zilele Muzeului Tării Crişurilor, 14-18 mai 2013

Print

Aflată la a XVII-a ediţie, manifestarea Zilele Muzeului Ţării Crişurilor întruneşte în perioada 14-28 Mai 2013 o serie de evenimente culturale, teatru,  expoziţii şi lansări de carte. Punctul de vârf al evenimentului îl constituie Noptea Muzeelor din  Europa, celebrată în data de 18 mai.

Zilele Muzeului Tării Crişurilor se vor desfaşura după următorul program:

1

2

18 mai, Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.

title_02

La Oradea programul manifestării este următorul:

3

La toate vernisajele de expoziţii, spectacolele de teatru şi la concertul lui Doru Stănculescu intrarea este liberă. Concertul simfonic şi ariile din opere sunt programate în cadrul concertului săptămânal al Filarmonicii de Stat din Oradea, biletele putându-se procura la casieria instituţiei amintite.

Afis noapte