Vasile Leac


Lucruri ciudate se pot intampla la gravitatie 0.

“Întodeauna mi-am dorit să scriu versuri – texte – pentru doi, trei astronauţi uşor distraţi, în care abia mai pîlpîie viaţa; navighează, aşa, fără o destinaţie precisă. Şi cum aş putea scrie pentru ei dacă nu într-un chip cît mai verosimil. Vreau să-ţi imaginezi surîsul astronautului stînd acolo, lîngă hublou, la o masă; sorbind din băutură – oare ce-o fi bînd?. După lectură să ai impresia că poemul se ridică (din pagină) în vîrful picioarelor; te sărută pe obraz; apoi se îndepărtează în fugă; se opreşte; se întoarce şi-ţi rîde în nas, ca un copil şmecher despre care ai impresia că ştie secretul fericirii”- V. Leac

Daca sunteti curiosi sa auziti mai multe, haideti maine, luni, 10 ianuarie, ora 16.30, la Libraria Gutemberg-:Cenaclu de poezie contemporana(Vasile Leac) si lansare de carte- “Toți sunt îngrijorați” de V.Leac si antologia”Poate ne vedem”-tabara de creatie de la Savarsin.

Scurt CV

Vasile Leac– poet.Debut editorial in 2001, cu Apocrifele lui Gengis Khan (2001), volum distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Arad. Alte volume: Sera cu bozii (2003), Seymour: sonata pentru cornet de hîrtie Ed.Hartmann (2005); Ed. Vinea (2006); Dicţionar de vise – Ed. Cartea Românească (2006), Lucian (un experiment) – Ed. NinPress (2009); Toţi sînt îngrijoraţi, Editura TracusArte, Bucureşti, 2010. Premiul Euridice pe anul 2007.

Ne vedem? Poate…