Târg de turism regional pentru zona Bihor-Hajdú-Bihar

Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar a fost creată la sfârşitul anului 2002 la iniţiativa Consiliului Judeţean Bihor (România) şi a Autoguvernării Locale Hajdú-Bihar (Ungaria), care au recunoscut rolul important pe care îl joacă cooperarea transfrontalieră în domeniile de interes comun pentru procesul integrării europene.

Constituirea Euroregiunii are ca şi scop stimularea unor noi căi de cooperare între comunităţile celor două ţări, conform obiectivelor stabilite: menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate, identificarea domeniilor potenţiale de cooperare transfrontalieră, implementarea programelor concrete în domeniile de interes reciproc. Cadrul de implementare şi de evaluare a politicii de dezvoltare regională îl reprezintă regiunea de dezvoltare, constituită ca o asociere benevolă de judeţe vecine.

Târg de turism regional

Sala Sporturilor “Antonio Alexe” este gazda Târgulului de turism “Top Travel” care va avea loc în perioada 25 – 27 martie 2011 la Oradea.

TOP TRAVEL este gândit ca un târg regional de turism şi timp liber, în cadrul căruia se vor expune, pe parcursul a trei zile, oferte ale principalelor agenţii de turism, hoteluri, vile şi pensiuni, operatori de turism, transportatori (autocare şi bilete de avion), staţiuni turistice, destinaţii interne şi internaţionale, dar şi pachete de vacanţă pentru vara 2011.

Evenimentul are ca parteneri Aerotravel şi Primăriile oraşelor Oradea şi Debrecen cu standuri expoziţionale care promovează turismul din regiunile Bihor şi Hajdu-Bihar.

Mai multe despre regiunea Bihor-Hajdú-Bihar şi potenţialul său turistic puteţi găsi aici