“Sfârşitul lumii în direct” pe Mushroom Hill

Doi orădeni cu spirit de iniţiativă au decis să aştepte sfârşitul lumii pe dealul Ciuperca- Mushroom Hill în varianta în limba engleză.

Invitaţia la eveniment o găsiţi pe facebook,  “Vilagvege nezes / Sfarsitul lumii in direct / World’s end live”. Ea este scrisă in cel mai european mod cu putinţă- limba maghiară, română şi engleză, în această ordine.

Textul invitaţiei ne vorbeşte despre apocalipticul final al acestei lumi, programat în calendarul mayas pe data de 21 decembrie 2012. Pentru a mobiliza lumea, iniţiatoriii evenimentului pun înainte argumentul istoric. Cităm: “Vrei sa stai acasa in aceasta zi istorica? Haideti sa urmarim de la inaltime cum ia sfarsit lumea, in Oradea, de pe dealul Ciuperca. Aduceti fiecare cate un scaun de camping si popcorn, ochelarii 3D sunt optionali.”

Nu ştiu la ce o sa folosească ochelarii 3D dar pocornul e o idee fantastică. Adică cum altfel să aştepţi sfârşitul lumii, decât cu popcorn? Sigur, vor mai exista cârcotaşi care, motivaţi probabil de frigul de afară, să nu uităm, va fi în decembrie, vor aduce şi palincă, pe lângă pocorn. Dar asta e, orice padure are uscăturile ei, vor zice organizatorii. Şi unde altundeva am putea aştepta, dacă nu pe Dealul Ciuperca?  “Mushroom Hill” este şi cel mai înalt punct al oraşului, deci, probabil, cel mai sigur, băieţii aştia s-au gândit la tot.

751 de orădeni au acceptat până în acest moment invitaţia la acest eveniment. Cred că putem cataloga “Sfârşitul lumii în direct pe Mushroom Hill” cel mai popular happening orădean al ultimilor 10 ani.

Mai sunt 31 zile….

PS. Celor care nu ştiu încă, în calendarul mayas 21 decembrie marchează finalul unui ciclu şi coincide cu “sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem”. Cine ştie, poate îi supravieţuim şi pe 22 decembrie, când sărbătorim 23 de ani de la alt eveniment important, avem vreo revelaţie şi “lumea, aşa cum o ştim noi”,  se sfârşeşte.