Seminar Transition Towns Network

Orădenii sunt aşteptaţi duminica, 22 Aprilie, de la ora 11, la Grota Rosie din Cetatea Oradea la o discutie informală despre sustenabilitate, trecerea de la stilul de viata actual catre unul pe de care sa se bucure si copii nostri, pentru a ajuta economia locala si pentru a proteja mediul in alcelasi timp.
Evenimentul este organizat de Transition Towns Network şi Romania in Tranzitie. Initiativa, pornita in anul 2006, in orasul Totnes din Marea Britanie, de catre Rob Hopkins si Naresh Giangrande este mai cunoscuta sub numele de “Transition Towns” (comunitati in tranzitie) si numara in prezent peste 840 de comunitati in diferite stadii de dezvoltare in intreaga lume.
Seminarul va fi moderat de Claudian Dobos, lector si formator in domeniul dezvoltarii si tranzitiei spre sustenabilitate a comunitatilor locale.
La finalul seminarului se va servi “o atenţie, o măslină”, participanţii fiind rugati sa aduca fiecare cu ei ceva de mancare si/sau bauturi preparate in casa, pe care sa le imparta cu ceilalti. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Sabin Muresan si Melaz iar copiii de la Gradinita 23 vor expune nişte desene în care ilustrază tranziţia, vazută prin ochi de copil.