Seară de scurt metraje, 16/03/2013

Patru dintre cele mai premiate scurtmetraje românești din ultimii ani îi vor amuza pe spectatori într-o seară specială dedicată filmelor scurte regizate de Adrian Sitaru.

Adrian Sitaru este regizor şi scenarist. Al doilea scurt metraj al sau, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, a primit în 2011 premiul pentru cel mai bun regizor și premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. În 2008, la  Festivalul internaţional de film de la Salonic, lung metrajul de debut,  „Pescuit sportiv”,  a fost distins cu Premiul special al juriului și Premiul pentru cea mai bună actriță. Sitaru a câştigat  Leopardul de Aur al secţiunii “Leopards of Tomorrow” in 2007 pentru scurtmetrajul „Valuri” şi premiul DAAD la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 2010, pentru „Colivia”.

Aceste doua scurt-metraje ,  „Valuri” (2007) şi  „Colivia” (2009), dar si alte doua „Lord” (2009) și „Chefu’” (2012), vor fi fi proiectate la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (Piața Ferdinand, nr.4) sâmbătă, 16 martie, de la ora 18.00. Cele patru filme au obținut nu mai puțin de 58 de premii în festivaluri.

Intrarea la eveniment este liberă.

afis scurtmetraje