Reprezentez Oradea şi judieţu Bihor

Cam asta iti trece prin cap in timp ce vizionezi filmul “Morgen” a lui Marian Crisan si a carui poveste se desfasoara in Salonta si pe campul de langa, unde, personajul principal gaseste in timp ce pescuia, un turc care vrea sa treaca ilegal in Ungaria.

Filmul mai poate fi vazut azi la Lotus sau, pentru intarziati, sambata, 23 octombrie, la Hotel Padis din Baile Felix. Actorul care interpreteaza personajul principal reuseste foarte bine sa creeze imaginea ardeleanului lent, cel din bancul cu :” Ce faci bade, şezi şi gujeţi? Nu, numa şed..”, iar turcul ajunge sa iţi fie foarte drag până la final. Actorii din film sunt cei cu care v-ati obisnuit la teatrul din Oradea, insa se chinuie excesiv sa vorbeasca bihoreneste si nu le iese, de cele mai multe ori, adica nu le iese la modul autentic (desi un bucurestean sigur nu ar sesiza).

Nu intamplator “Caravana Morgen” s-a plimbat prin tot judetul  si a difuzat filmul in toate caminele culturale. Dar, povestea filmului e frumoasa si te face sa uiti de accent. Filmul ar trebui să se incheie aşa cum începe însă asta e o altă poveste.

Asa ca “mereţi mă la filmu ista că dară n-oţi sta tătă ziua ichişi în casă…”