Record mondial la citit

<200 de copii vor incerca sa doboare un record mondial la Oradea.

Evenimentul va avea loc joi 6 octombrie, ora 10 la Teatrul Arcadia si este organizat de Fastrackids Oradea in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Teatrul Arcadia.

Read for the Record se desfasoara anual la nivel mondial in data de 6 octombrie si este o incercare de a stabili un record mondial mai neobisnuit, si anume cel la lectura. Anul trecut la eveniment au participat 2.000.000 de copii din toata lumea, care au citit toti, in acelasi timp, aceeasi carte. Scopul evenimentului este acela de a atrage atentia asupra importantei educatiei.

Copiii de varsta prescolara sunt asteptati joi, 6 octombrie, ora 10, la Teatrul Arcadia, pentru a doborâ recordul la Oradea. Gestul lor este menit să sublinieze rolul educaţiei timpurii în prevenirea analfabetismului. Şi pentru că ei nu stiu cu adevărat să citească, vor asista la punerea în scenă a poveştii “Llama Llama pijamale roşii”.

“Read for the Record” Oradea este totodată un eveniment caritabil dedicat copiilor cu varsta prescolara. Vor participa o serie de gradinite private care vor dona carte pentru copiii mai putin favorizati din punct de vedere material reprezentati de Centrul de Zi al Primariei si Caminul Felix.