Protest

Va “copy paste” din Jurnalul bihorean:

“Protestul de la benzinării să continue! Aşa că, români, haideţi să nu ne mai lăsăm calcaţi în picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani! Fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011, NU ALIMENTAŢI, NU INTRAŢI ÎN NICIO BENZINĂRIE! Mergem cu mijloacele de transport în comun, cu bicicletele sau pe jos, dar NU MAI ALIMENTAŢI MAŞINILE pentru a nu le mai umple buzunarele!” este mesajul anonim care circula pe internet. Apelul este adresat tuturor conducatorilor auto si este postat pe site-urile de socializare sau trimis direct in casute de mail, pe forum-uri si prin toate mijloacele posibile catre utilizatorii internetului.

Protestul se extinde incet incet in toata tara si astfel a ajuns si la urechile conducatorilor auto bihoreni care promit sa “reziste” 3 zile fara benzina ca o ultima solutie la scumpirea continua a carburantilor. Boicotul a inceput in ultima saptamana a anului 2010 cand in multe orase din Romania precum Baia-Mare, Medias, Craiova, Targu-Jiu sau Bucuresti, au fost organizate proteste spontane ale soferilor. Primul protest inedit a avut loc la Bucuresti unde mai multi tineri s-au gandit sa protesteze cumparand cativa litri de benzina cu bani marunti, blocand astfel mai multe benzinarii din oras. Toti conducatorii auto sunt indemnati ca in zilele de 17,18 si 19 ianuarie sa nu intre in nici o benzinarie si sa circule cu alte mijloace de transport, ca o ultima solutie pentru a determina companiile din Romania sa reduca preturile.

Ramane de vazut daca oradenii vor da dovada de solidaritate cu restul localitatilor din tara, si protestul va fi resimtit la statiile de carburanti din Oradea in zilele de 17,18 si 19 ianuarie”

Va bagati?