Proiectul pentru reabilitarea Pasajului Madach

Municipalitatea a aprobat luni, 9 septembrie, proiectul de hotărâre cu privire la reabilitarea și amenajarea pasajului de trecere între străzile Republicii și Madach Imre. Primăria Oradea a propus reabilitarea acestuia printr-un parteneriat public-privat cu proprietarul imobilului învecinat. Se doreste aici amenajarea unei terase și extinderea spațiului comercial învecinat.

Conform proiectului de hotărâre, reabilitarea se va realiza de către partenerul privat, urmând ca după finalizarea lucrărilor, investiția realizată asupra imobilului să se predea municipiului Oradea. În compensarea cheltuielilor realizate cu reabilitarea și amenajarea pasajului, partenerul proiectului va deveni chiriașul spațiului pe o perioadă calculată proporțional cu valoarea investiției, condiționat de asigurarea trecerii pietonale prin pasaj.” (Sursa- Primaria Oradea, comunicat de presă).

Pe lângă terasa, sub pasaj va funcţiona un punct de informare turistică iar închiderea celor două accese stradale se va realiza prin uși glisante, cu deschidere automată.

După terminarea lucrărilor de reabilitare Pasajului Madach ar trebui să arate aşa:

11

13

14

12

Cum vi se pare?

Pasajul face parte din clădirea Bazarului, imobil cu valoare de monument istoric a carei poveste o puteti citi aici(“Bazarul” orădean).

Sursa foto