Probikers Bike Marathon Oradea 2012

Probikers Bike Marathon Oradea este un concurs national de ciclism care are loc pe dealurile limitrofe orasului Oradea unde isi fac prezenta concurenti veniti din toate zonele tarii. Obiectivul competitiei este acela de a promova si incuraja activitatile sportive si anume mersul pe bicicleta si nu in ultimul rand dragostea pentru natura cunoasterea frumusetilor peisajului local. Concurentii pot sa isi puna la incercare abilitatile sportive, pe traseul cu doua piste de lungime si dificultate diferite, situate intre Oradea si zona Uileacului. Pentru profesionisti traseul este de 80 km, iar pentru amatori, de 35 de km. Punctul de start si finis este Strandul Municipal Oradea.

Cursa pentru amatori, de 35 de km are ca durata maxima 3 ore. Traseul este: Strandul Municipal – Podgoria – Dealurile Oradiei (creasta) – Uileacu de Munte – Paleu – Saldabagiu de Munde – Podgoria – FINISH Strandul Municipal

Cursa Elite, pentru profesionisti se realizeaza pe urmatorul traseu:START (strand municipal) – Podgoria – Dealurile Oradiei (creasta) – Husasau de Cris – Ineu – Botean – Balaia – Burzuc – Susturugi – Sisterea – Lacul Tautelec-2 – Sisterea – Tautelec – Cetariu – Uileacu de Munte – Paleu – Saldabagiu de Munde – Podgoria – FINISH (strand municipal) si are timpul limita de 8 ore.

Concursul are loc sambata, 21 aprilie 2012, cu incepere de la ora 10. Taxa de inscriere la concurs este de 40 de lei pentru cursa simpla si de 60 de lei pentru cea profesionista, tariful crescand cu 10 lei daca inscrierea se face in ziua concursului, in intervalul orar 7-10.
Pentru inscrieri si informatii suplimentare puteti accesa pagina web a organizatorilor