Premiul Capitala Verde a României

Premiul de Capitală Verde a României, câştigat de Oradea în luna martie a acestui an ajunge acasă în acest weekend.  Cu această ocazie, Asociaţia Umbrela Verde va organiza o serie de activităţi “verzi”, menite să marcheze momentul.

Astfel, sâmbătă, 2 iunie, în Parcarea din Piaţa Independenţei puteţi asista la un concert Gues Who şi ROA. Începînd cu 1 iunie, în acelaşi loc, va fi amplasat un Cort Verde unde doritorii pot primi stickere pentru soferi si biciclisticu mesajul ‘Eu nu arunc gunoi pe strada’, dar si Harta Spatiilor Verzi si brosura Oradea, Capitala Verde a Romaniei. Tot la cort, va exista Copacul Dorintelor Verzi – unde “veti putea lasa dorinta voastra ECO pe o panglica aleasa”.

Concurs ECO

Asociatia mai organizează şi un concurs de spaţii verzi. Intre 1 si 15 iunie orădenii sunt invitaţi să îşi demostreze spiritul de gospodar.  Ei sunt incurajaţi să isi amenajeze cat mai frumos spatiile verzi din fata blocurilor, sa le fotografieze si sa le inscrie in concursul ‘Spatii verzi de care suntem mandri’.

Inscrierea se face prin trimiterea unei fotografii cu spatiul verde amenajat pe adresa de mail [email protected] iar juriul, format din primar şi alţii, va premia câştigătorii cu un foisor de gradina (locul I), o masina de tuns iarba(locul II) si un set de gradinarit (locul III);