Oradea (e) verde?

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania cu sprijinul Ministerului Mediului.

Incepand cu anul 2010, Umbrela Verde a organizat competitia “Capitala Verde a Romaniei”. Competitia are ca scop identificarea si promovarea acelor orase care au luat cele mai eficiente masuri pentru reducerea poluarii, conservarea mediului inconjurator si responsabilizarea cetatenilor faţă de mediu.

Anul acesta, bătălia s-a dat între 13 oraşe: Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Oradea, Braila, Sector 2- Bucuresti, Suceava, Botosani, Tulcea, Ramnicu Valcea, Alexandria, Bistrita si Sinaia. Competiţia se desfăşoară pe bază de vot online, candidatura unui anumit oraş putând fi susţinută prin postări pe internet. Oraşul care întruneşte cele mai multe postări(=voturi) ia marele premiu. Acesta va fi înmânat oficial municipalităţii.

Nu o sa vă vină să credeţi: Oradea este printre finaliste. De fapt, este pe locul I fiind urmată îndeaproape de Braşov. Argumentele pro pot fi citite în cele deja 20 de postări de susţinere pe care le găsiţi aici.

Nu ştiu dacă postarea de faţă poate fi considerată un argument pro. În faţa “provocării” de a argumenta că Oradea merită să fie “capitala verde a României” ma văd nevoită să procedez cum fac uneori la servici când nu ştiu, sau vreau să evit, răspunsul la o întrebare care mi se pune: răspund cu o altă întrebare.

Aşa că mingea e în terenul vostru: credeţi că Oradea merită marele titlu? Da? Nu? De ce?

Sursa foto