Ora Pământului-31 martie 2012, 20.30-21.30

Orădenii vor economisi simbolic energia electrică sâmbătă, 31 martie. Ediţia din acest an este organizată de Clubul Rotaract, în colaborare cu Primăria Municipiului.

Oradea se va transforma în oraş romantic şi va folosi “lumânări” în intervalul de timp 20.30-21.30. Localurile si cafenelele din Pasajul Vulturul Negru și strada Vasile Alecsandri vor stinge luminile. De asemenea, pe Corso, clădirea Vulturul Negru, zona Primăriei Oradea și clădirea Teatrului „Regina Maria” nu vor beneficia de iluminat public. În parcarea din Piaţa Independenţei va fi amplasat un balon cu aer cald care va simboliza, de asemenea, angajamentul orădenilor faţă de limitarea consumului de energie electrică. Implicarea Primăriei din acest an poate fi şi o consecinţă a faptului că Oradea a câştigat în 2012 premiul de capitala verde a României, titlu care obligă oarecum municipalitatea la acţiuni ferme în ceea ce priveşte protejarea mediului.

În 2012, Earth Hour a implicat 5.251 oraşe din lume, din 135 de tări şi a totalizat un număr record de 1,8 milioane de participanţi. Mai multe despre ce inseamnă Earth Hour (Ora Pământului) puteţi citi aici.