Nuntă la Mall

Aflăm cu bucurie că anul 2012 este momentul de cotitură în ceea ce priveşte conceptul de căsătorie în oraşul nostru. Grijulie faţă de cetăţenii săi, municipalitatea pune la dispoziţia orădenilor începând cu acest an o nouă locaţie pentru oficierea civilă a căsătoriilor, direct în Mall, cu intrare din parcare, vedere spre biserică. Orădenii care vor să îşi pună pirostriile pot folosi fie sala mare a Primăriei fie această locaţie.

De ce schimbare de concept? Păi, cităm din comunicatul de presă, este vorba de o locaţie “modernă şi aspectuoasă, care va ajuta mirii să păstreze o amintire cât mai plăcută momentului festiv al încheierii căsătoriei civile“. Tot în comunicat suntem asiguraţi că noua locaţie respectă întru totul “standardele de solemnitate” cerute de eveniment. Iar invitaţii vor putea să îşi facă rapid cumpăraturile, dacă tot sunt acolo. Invitaţi care vor participa la eveniment stând pe scaune european tapiţate. “Casa căsătoriilor” are la dispoziţie două săli, unite printr-un coridor prin care ofiţerul stării civile poate vehicula în voie oficiind două căsătorii deodată. Rapid, frumos, modern. Unii ar zice că şi romantic, pentru că, la urma urmei, mirii ajung să îşi lege destinele exact în locul în care s-au cunoscut, pe vremuri, când ieşeau la promenada de Mall.

Eu una, cred că e vorba de o mare consipraţie menită să ne facă să nu mai ieşim niciodată din Mall, odată intraţi. Aici poţi să îţi iei de mâncare, poţi cumpara haine, merge la film, cunoaşte perechea, plimba perechea, te poţi iată, căsători cu perechea, juca bowling, mânca pizza, cumpara din nou, citi un bestseller,plăti telefonul, cumpăra hăinuţe pentru copii, creşte copiii care se pot juca în spaţiile special amenajate cât timp tu cumperi ceva, mergi la nunta prietenilor…

Cred că pasul următor pentru mall ar fi să deschidă un magazin de pompe funebre, ca să închidă cercul. Păcat că cimitirul din Seleuş a fost dezafectat, ar fi fost atât de practic, dar la urma urmei, Mall-ul stă pe o necropolă veche de ceva vreme. Un serviciu de pompe funebre modern, eventual şi crematoriu (intrarea defunctului pe o uşă, ieşirea urnei cu cenuşă pe altă uşă, eliberarea certificatului de deces pe loc) ar fi binevenit. Astfel, Mall-ul ar putea deservi complet orădenii, in toate momentele importante din viaţă; naştere, nuntă, moarte si mâncatul dintre ele.

Iar dacă cu nunta iese rău, expresia “s-a înecat ca tiganul la mall” capătă un nou înţeles.