Nordic FilmFest la Cinema Libertatea

Nordic FilmFest este organizat Clorofilm în colaborare cu Asociaţia Culturală Metrion din Oradea si Cinema Libertatea îşi propune prezentarea publicului orădean a unei selecţii de filme care să surprindă tendinţele cinematografice ale celor mai renumiţi cineaşti din Europa de Nord. Prezentările includ filme de lung metraj, documentare şi benzi de desene animate.

Vedeta festivalului este filmul “Nimic personal” (“Nothing personal”) de Urszula Antoniak care a obtinut în 2009 la Festivalul Internaţional de la Locarno şase premii printre care si Leopardul de argint pentru cea mai bună actriţă. Filmul va fi prezentat în deschiderea Nordic FilmFest care va avea loc joi, 17 martie, la ora 18:30.

Ziua de vineri, 18 martie este dedicată regizorului Mika Kaurismaki. Dupa succesul obtinut cu primul său film “The Liar”(1980), Kaurismaki este considerat părintele unui nou val în cinematografia finlandeză.

În cadrul festivalului vor fi prezentate două documentare “În ritm brazilian” (“Brasileirinho – Grandes Encontros do Choro”) şi “Muzica magică” (“Sonic Mirror”) iar seara se va incheia cu prezentarea lung metrajului (“The House Of Branching Love” / “Iubiri încrucişate”), in 2010, unul dintre cele mai vizionate filme ale lui Mika Kaurismaki din Finlanda.

Sâmbătă şi duminică dimineata sunt prezentate două filme de animaţie pentru copii; “ Poveste cu doi ţânţari” şi “ Mărul şi viermele” iar seara va continua cu filme de lung metraj premiate internaţional.

Filmul care încheie festivalul este unul suedez, (“Let the Right One In” / “Legături de sânge”), de Tomas Alfredson, un thriller (“Twilight” in varianta nordică :), însă mai bun:)

Preţul uni bilet este de 8 lei, respectiv 5 lei pentru copii şi studenţi.
Mai jos aveti programul detailat al festivalului. Ne vedem la film!