Dacă-i joi, e miting.

Ziua de joi, 19 ianuarie 2012 a adus trei mitinguri în oraşul nostru.

Mitingul profesorilor. Aproximativ 100 de cadre didactice au protestat începând cu ora 15 in faţa prefecturii Oradea. Ei au scandat slogane antiguvernamentale şi mesaje impotriva noii legi a educaţiei.

Prezenţi la eveniment, jandarmii au monitorizat de la distanţa protestul. Participanţii au fost filmaţi şi fotografiaţi, probabil ca aşa se face clasica “identificare a persoanelor”, in varianta moderna.

Tot in Parcul Traian, de la ora 16, a avut loc mitingul celor din USL. Participanţii, aproximativ 300 persoane, au scandat împotriva preşedintelui Băsescu şi a guvernului.

Vremea rea a redus numărul protestatarilor obişnuiţi deja să se întâlnească la orele 18 în faţa Statuii lui Mihai Viteazul. Preşedintele Băsescu şi guvernul au fost ţinta celor 60-100 de persoane participante la protest. Aceştia au început să strângă semnături pentru o cerere care va fi înaintată oficial mâine prefectului şi prin care protestatarii solicită un răspuns oficial la revendicările făcute miercuri seara când s-au întâlnit cu prefectul. Semnatarii petiţiei primeau şi un breloc personalizat, semn de apartenenţă la grup, cu un avion, simbol al modalităţii prin care, zic protestatarii, “Băsescu şi gaşca lui” vor pleca. Participanţii se vor reuni şi mâine, în acelaşi loc.

Închei cu o glumă, am auzit-o la protest şi mi-a plăcut mult.
“La sfârşit de miting, cum se salută un jandarm cu un protestatar?
Ne vedem mâine…”