Irish dance

Dansul irlandez in Romania

Anne-Marie Cunningham Dance Academy are sediul central la Salzburg, în Austria si este înregistrata în cadrul An Coimisiún le Rincí Gaelacha (Comisia de Dans Irlandez din Dublin), aceasta fiind cea mai mare organizatie de acest gen din Europa, influenta în întreaga lume a dansului irlandez. Anne-Marie Cunningham a dansant în trupa de dans irlandez Riverdance.

Anne-Marie Cunningham Dance Academy este, de asemeni, înscrisa si în RTME (Registered Teachers Mainland Europe), organizatie-ramura a An-Com ce cuprinde profesorii din întreaga Europa Continentala. Pentru ca Anne-Marie detine gradul de TCRG (Teagascóir Choimisiúin le Rinci Gaelacha, versiunea Gaelic pentru Commission Certified Irish Dance Teacher), este posibila participarea cursantilor AMC Dance la competitiile desfasurate sub egida An-Com.

Scoala A.M.C Dance Bucuresti se afla la al treilea sezon de cursuri, suita acestora începand în septembrie 2008. Orele de dans sunt sustinute de dansatori instruiti de însasi Anne-Marie, participanti la numeroase workshopuri, competitii si spectacole de dans irlandez atat în Romania, cat si în alte tari europene : Andi FIRAN si Sorin SIGHINAS.

Primul workshop de dans irlandez la Oradea

In weekendul 28 – 29 mai 2011 Anne-Marie Cunningham Dance Academy Bucuresti organizeaza un curs de dans irlandez la Oradea. Cursurile vor fi gazduite de Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea (Sala M 101) si se vor desfasura pe categorii de varsta copii si adulti ( curs dedicat copiilor, orele 12-14 si cel pentru adulti, orele 14-16).

Tariful participării la curs este de 40 Ron.

Concert Celtics

În seara zilei de sâmbătă, 28 mai, ora 20, cursantii si nu numai sunt asteptati sa puna in practica cele invatate in cadrul unui spectacol de muzică şi dans irlandez susţinut de Celtics în Moszkva.