În absenţa populaţiei, mitingul pro SMURD şi anti Basescu a fost unul liberal.

Mitingul din centrul oraşului a adunat cca. 100 de oameni. În jurul statuii lui Mihai Viteazul au apărut mai mulţi membri ai organizaţiilor locale ale PNL în frunte cu senatorul Cornel Popa. În noaptea precedentă a existat o tentativă de miting din partea unui membru al PNL, Adrian Dume. Este absolut firesc ca opoziţia să fructifice gafele puterii. Numai că la Oradea liberalii se află la putere deţinând Primăria. Aici membrii ai acestei formaţiuni politice par să se comporte asemănător puterii la nivel naţional, adică par să nu ofere prea mare importanţă punctelor de vedere opuse cu prilejul dezbaterilor publice locale.

Probabil că şi iniţiativa liberală din noaptea trecută a făcut ca numărul celor prezenţi la protest să fie dezmăgitor pentru cei prezenţi. Asta în condiţiile în care Primăria din Oradea condusă de liberalul Ilie Bolojan doreşte să pună la pământ clădirea unui spital pentru a amenaja o parcare. Pentru ca totul să semene cu o înţelegere transpartinică firma care va construi parcarea este, spune presa, chiar cea a prefectului numit de guvernul PDL.

Când în toată “ţara arde” la noi “baba se piaptănă” fără să se simtă în vreun fel cu musca pe cosiţe. Dintr-un miting al populaţiei dezamăgite şi al societăţii civile, reprezentată oarecum de membrii asociaţiei de revoluţionari din decembrie 1989, manifestaţia a devenit una prea strident politică şi asta n-ar fi fost deloc o greşeală dacă reprezentaţii Primăriei ar fi anunţat că renunţă proiectul de amenajare a parcării pe locul Spitalului de Boli Infecţioase, altfel şi o clădire cu valoare arhitectonică ambientală în zona centrului istoric.

PS. Oradea încă mai “fierbe” ( la foc mic). Pe reţelele de socializare circulă o nouă chemare a orădenilor la miting, programat pentru ziua de duminică, 15 ianuarie, la ora 14 si cea de luni, 16 ianuarie, in fata Primariei. Pe peretele facebook OradeaMea a fost postat in cursul acestei seri evenimentul intitulat SOS SMURD, creat de Alex Gerebenes.