Internet gratuit la Oradea

Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu organizaţia non-profit INFO PARK IT din Debrecen implementează un proiect care va avea ca finalitate instalarea a 50 de hot spoturi WiFi care vor asigura accesul gratuit la internet în 50 de locații din municipiul Oradea. Aparatura urmează să fie instalată după 15 decembrie, hot spot-urile devenind funcţionale din ianuarie.

Potrivit comunicatului de presă emis de Primăria Oradea, cele 50 de puncte de acces gratis la internet vor acoperi o arie de 6.000.000 mp (600 Ha). Fiecare punct de acces va avea o rază de acoperire între 100m şi 140m în funcţie de specificul locaţiei.
Aproximativ 300 de oameni este limita tehnică de acces simultan intr-un singur punct.

Durata furnizării serviciilor de internet va fi pe o perioada de 60 de luni, începând cu data recepției finale a echipamentelor și a serviciilor furnizate.

Cele 50 de locaţii din oraş propuse pentru instaare de hot spoturi sunt următoarele:

Proiectul „Stabilirea de WiFi şi puncte hot spot de acces gratuit la internet în Oradea şi Debrecen” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala