Festivalul Interetnic de Teatru, IFESZT 2012- Oradea, 11/18 noiembrie 2012

În perioada 11-18 noiembrie 2012 Teatrul Szigligeti din Oradea organizează cea de a VI –a Ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru.

Bienala itinerantă– a cărui gazdă precedentă a fost Teatrul de Cameră din Arad– este un Festival al teatrelor şi trupelor minoritare din România, astfel că, alături de teatrele maghiare din Timişoara, Târgu Mureş, Satu-Mare, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc vor fi prezente teatrele şi trupele nemţeşti din Timişoara şi Sibiu, dar şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Printre regizorii importanţi ale căror spectacole se joacă pe scena de la Oradea vor fi Alexandru Dabija care semnează regia piesei Contra democraţiei jucată de actorii secţiei germane a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu şi Silviu Purcărete care pune în scenă cu Teatrul din Debrecen piesa Vicleniile lui Scapin.

Pe langă teatru, organizatorii propun specatorilor şi două concerte, Hakeshet Klezmer Band şi Lemon Bucket Orkestra.

Piesele se vor juca în trei locaţii diferite- Casa de Cultură a Sindicatelor, Moszkva şi Sala Mare a teatrului. Toate piesele vor fi traduse şi în limba română. Biletele se pot achiziţiona online sau de la casieria teatrului, pentru unele piese accesul publicului este gratuit. Pentru majoritatea pieselor înscrise în festival preţul unui bilet este de 20 de lei. Mai multe informaţii găsiţi aici

Programul complet al festivalului, cu ora şi locaţia pentru spectacole în găsiţi aici