Earth Hour Oradea- 23 martie 2013

Oradea se alatura oraselor din Romania care s-au inscris si anul acesta in campania mondiala numita sugestiv “Earth Hour” – Ora Pamantului. “Earth Hour” este un eveniment global menit sa atraga atentia cu privire la schimbarile climatice si degradarea mediului inconjurator.

Începând cu ora 15:00, în Parcul 1 Decembrie va fi amenajat un stand tematic despre ecologie și despre mișcarea Earth Hour, oferindu-se trecătorilor informații despre proiect, despre moduri de reciclare, beneficiile acesteia și despre colectarea selectivă.  Pe lângă voluntarii din cluburile Rotaract si Interact, la stand vor fi prezenți doi reprezentanți ai companiei RER Ecologic, care vor întâmpina orădenii cu explicații asupra importanței reciclării. Cu sprijinul Clubului Rotary Oradea, se vor distribui sacoșe din pânză, pentru a se încuraja consumul de materiale bio-degradabile, și atrăgând în același timp atenția asupra efectelor dăunătoare pe care consumul de pungi de plastic le are asupra mediului înconjurător.

Timp de o oră, între orele 20:30 –  21:30, iluminatul arhitectural al Primăriei Municipiului Oradea , al Teatrului Regina Maria și al Parcului 1 Decembrie va fi oprit, , fiind înlocuit cu lumânări și torțe.

Între orele 20:30 și 21:30, la lumina lumânării, în Parcul 1 Decembrie se vor desfășura diverse activități artistice și culturale, pentru a sărbători Ora Pământului.  Astroclub “Meridian Zero” Oradea pune la dispoziția trecătorilor un telescop pentru observarea astrelor și a plantelor, iar magicienii “Eduard și Bianca“ vor încânta publicul cu numere de magie. Pentru o ambianță cât mai plăcută, Georgiana și Adriana Mircescu vor interpreta la flaut câteva piese, iar Delia Marian împreună cu Rebec Fekete vor susține un număr de dans contemporan; Organizația Națională Cercetașii României Oradea vor asigura și ei un program artistic cu animații și cântece.

150483_618415588173274_1004518692_n