Două expoziţii la Muzeu, noiembrie-decembrie 2011

Palatul Baroc găzduieşte în această perioadă două expoziţii.

Prima expoziţie, Patrimoniul etnografic din Bihor. Sate din proximitatea Autostrăzii Transilvania, este organizată de Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor”, Secţia de Etnografie.

Expoziţia cuprinde obiecte etnografice achiziţionate din satele Biharea, Cauaceu şi Tăuteu: unelte şi maşini agricole (semănătoare universală pentru cereale, model Kühne 1938, plug din fier, din prima jumătate a sec.XX), mobilier ţărănesc (masă de dormitor cu oglindă, din prima jumătate a sec.XX), obiecte de uz casnic şi gospodăresc (moară pentru cereale, covată, furcă pentru încărcat cartofi, mangalău, cîntar ţărănesc), obiecte cu caracter meşteşugăresc (cuţit pentru prelucrat piei, perie de fuioare). De asemenea, sînt expuse şi o serie de fotografii care surprind momente relevante din timpul achiziţionării acestor piese şi din desfăşurarea cercetărilor.

Cea de-a doua expoziţie, organizată de către Episcopia Romano-Catolică Oradea este o  expoziţie de fotografii intitulată “Roma Sacra” . Evenimentul marchează hramul Bazilicii Lateran din Roma (9 noiembrie). Publicului vizitator i se propune o călătorie prin Roma, acompaniată de muzică italiană a secolului XVII-XVIII, prin parcurgerea unor fotografii mai vechi şi mai recente. Nu în ultimul rând, vizitatorii vor putea să efectueze o plimbare virtuală în oraşul etern, capitala creştinătăţii.
Sursa
Sursa foto