Proiectie speciala a filmului “Domestic”

afis film

Luni, 7 octombrie, de la ora 16.30, unul dintre cele mai îndrăgite filme lansate în acesta an, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, va fi proiectat într-un loc inedit, dar strâns legat de subiectul filmului – Grădina Zoologică din Oradea. Tot luni oradenii pot vizita gratuit gradina zoologica.

Construit pe scheletul poveştilor din scurt-metrajele “Colivia” şi “Lord”, filmul vorbeşte despre relaţia noastră cu animalele pe care le iubim, le îngrijim, le urâm sau ne enervează şi pe care uneori… le mâncăm. O pisica, un porumbel, un caine, un iepure, am mai numărat şi nişte muşte, care fac un rol deloc neglijabil.
O parte din animalele din din filmul “Domestic” sfârşesc în farfurie. Îmbrăcat în haina unei comedii, dar nefiind neaparat una,  filmul este o poveste emoţionantă iar pe alocuri, îţi pare că animalele sunt mai degrabă pretextul prin care regizorul aduce în plim plan relaţiile dintre oameni. Dacă o să mergeţi la film o să vă întâlniţi cu o “porţie” generoasă din acel sentiment de duioşie pe care animalele dragi ni-l evocă întodeauna,  asezonat din belşug cu umor de foarte bună calitate. Şi încă ceva.

De curând, filmul a câștigat trofeul Cel mai bun film la festivalul Let’s Cee din Viena.