Dacă e joi, e cinematecă

Casa de Arta Contemporană Visual Kontakt organizează incepând de joi, 2 iunie, o cinematecă de film francez.

Proiecţiile se vor derula săptămânal, in luna iunie, la sediul galeriei (Albacului, 54) în fiecare joi, de la orele 20.00

Joi, 16 iunie, Cinemateca este dedicata filmului documentar.

Vallery Gaillard : À l’ombre des masques (2005), 52 minute, este un film documentar despre noua generaţie de artişti plastici din Africa.


François Lévy-Kuentz : Chagall, à la Russie aux ânes et aux autres (2003), este un film documentar despre viaţa pictorului Marc Chagall. Firul narativ al filmului este bazat pe mărturiile pictorului, aşa cum apar ele în autobiografia sa. Filmul prezintă şi secvenţe rare ale unui interviu realizat cu artistul în timp ce acesta pictează. Povestea vieţii unuia dintre cei mai celebri pictori ai secolului XX se conturează în interviurile cu personalităţi ale vremii Apollinaire, Bonnard, Matisse, Picasso, combinate cu imagini filmate în anii 50′-60′.

Alain Resnais este un renumit regizor francez a carui activitate incepe dupa anii 1950 cand produce o serie de scurt metraje. Printre acestea si celebrul Nuit et Brouillard, un documentar despre lagarele naziste, film realizat la 10 ani de la eliberarea prizonierilor si a carui prezentate a starnit la acea vreme multe controverse.

Intrarea la acest eveniment este libera.