Concert Neo in Moszkva

Formaţia electro pop de success european s-a înfiinţat în 1998 la Budapesta. Proiectul a devenit cunoscut şi apreciat în timp record, datorită single-ului de debut (prelucrarea temei clasice a filmului Pantera Roz, care a ajuns să fie promovată în peste 20 de ţări pe plan mondial).

Matyas (keyboards, programare, voce) rămâne cu numele şi compune muzică în continuare alături de Enikö Hodosi (voce, chitară, keyboards) şi Kőváry Péter (voce, chitară). Neo a deschis pentru Kraftwerk anul trecut la Balaton Sound 2009.
În parcursul lor de 12 ani au înregistrat 4 albume, 11 single-uri şi nenumărate remixuri, iar în Ungaria sunt câştigători ai premiilor de “Trupa anului”, “Videoclipul anului”, “Soundtrack-ul anului” ( renumitul film KONTROLL premiat in cadrul TIFF). Îi ştiţi şi de pe coloana sonoră a mult aclamatului film “Kontroll” regizat de Nimrod Antal, albumul cu muzica originală fiind distribuit în toată Europa de Warner Music. Influenţele lor variază de la album la album, în momentul de faţă sunetul lor fiind undeva între Depeche Mode, Kraftwerk, Cut Copy, sau IAMX. Stilul lor eterogen se adresează unui public eclectic: de la ascultători de rock, trecând prin muzică electronică, până la muzică de club. Un punct de referinţă în cariera lor este participarea constantă la Sziget alături de nume precum Placebo, Offspring, Snow Patrol, Lily Allen, Buena Vista Social Club, Fatboy Slim etc.

Cel mai recent material discografic, ep-ul apreciat de industria muzicala europeana “SIX PIXELS” de pe care single-ul SERIAL KILLER a beneficiat de un videoclip.

Bilet de intrare: 15 RON