Concert AMALGAM şi NAGUAL

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea vă invită la o seară de colinde, folk, balade rock şi cover-uri în interpretarea trupelor orădene: AMALGAM şi NAGUAL. Concertul care va avea loc la Galeria de Arte Vizuale (str. Republicii, nr. 15) în cadrul Târgului de artă şi cadouri handmade de Crăciun miercuri, 21 decembrie de la ora 18, 30.

Trupa AMALGAM, compusă din Ioana Mihele şi MihaelaSimai (Melaz), din Oradea, s-a format în luna septembrie a acestui an. AMALGAM abordează mai multe genuri muzicale, pop, balade rock, indirock, blues şi chiar şi jazz, “dar – spun fetele – avem şi compoziţii proprii, momentan una singura aparţinand trupei Amalgam în totalitate (asteptam muza sa ne inspire), celelalte fiind compozitiile lui Melaz”. Ioana este absolventă a Liceului de Artă din Oradea, iubind cu pasiune chitara, iar Melaz nu are neaparat studii în domeniu, dar cântand din pasiune de mai mulţi ani. Pe viitor trupa doreşte să apară mai des în faţa publicului larg, chiar şi pe plan naţional.

Trupa NAGUAL înfiinţată în 2005 de către artiştii Egyed Francisc – FERO – (percuţie şi tulnic) şi Paul Popovici (solist vocal şi chitară) are un repertoriu format din muzică şamanică, tribală dar abordează şi cover-uri din repertoriul internaţional. Fero este şi meşter popular cioplind instrumentele muzicale tradiţionale (tulnice, tobe, drâmbe, coarne etc.) la care şi cântă în cadrul concertelor trupei NAGUAL, trupă care evoluaeză mai mult pe la festivalurile mediavale din ţară.