Cineclub Marienbad- 14.12.2012, Rashômon (1950)

rashCineclubul Marienbad vă invită vineri, 14 decembrie, de la ora 17, la Biblioteca Judeteană să vizionaţi filmul Rashômon (1950). Regia: Akira Kurosawa, scenariul: Shinobu Hashimoto, Akira Kurosawa,Ryunosuke Akutagawa.

“Rashomon (1950) este o drama japoneza, complicata intrepatrundere de implicatii filozofice si psihologice. O rapire si o crima intr-o padure sunt raportanta de patru martori, fiecare cu punctul sau de vedere. Insa cine spune adevarul? Si, mai important, ce este adevarul?”

Marienbad este “un club social care încurajează persoanele pasionate de cinematografie să vizioneze filme de artă și să discute despre aceastea, astfel încât fiecare participant să câștige o mai bună înțelegere a modului de realizare și interpretare a operelor celei de-a 7-a arte”. Nu ştim sigur de la ce vine numele clubului, Marienbad,  dar ne place să credem că face referire la filmul L’Année dernière à Marienbad.

Cinefilii îşi propun să se întâlnească în fiecare vineri, de la ora 17, la Biblioteca Judeţeană Gh. Sincai. Intrarea la proiecţii este liberă.

Pentru programul săptămânal, vizitaţi pagina lor de facebook, aici