Bursa de studiu in Italia-Intercultura

Ajunsa la a patra editie in Romania, Bursa Intercultura se adreseaza elevilor cu rezultate exceptionale, oferindu-le posibilitatea de a castiga o bursa de studii pentru 1 an de liceu (clasa a 10-a sau a 11-a), in Italia.

Grupul Intesa Sanpaolo si Intesa Sanpaolo Bank Romania ofera o bursa in valoare de 12.000 EUR, suma ce acopera toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul si cazarea. La acest program pot participa elevii de la orice liceu din Romania, care in anul scolar curent sunt in clasa a 9-a sau a 10-a.

Bursa Intercultura ofera castigatorului posibilitatea de a petrece un an intr-o familie italiana, fiind complet intregrat in mediul familial si scolar. Astfel, va avea posibilitatea de a invata limba italiana, de a cunoaste obiceiurile unei noi comunitati, de a lega prietenii interesante, largindu-si prin aceasta experienta orizontul cultural si educational. Informatii suplimentare despre bursele de studiu Intercultura/AFS si mediul scolar italian gasiti aici.

Bursa Intercultura este un proiect de responsabilitate sociala si promovare a educatiei sustinut integral in Romania de catre Intesa Sanpaolo Bank si actionarul sau majoritar – Grupul Intesa Sanpaolo.

Selectia candidatilor eligibili pentru Bursa Intercultura se va face in mod obiectiv, in Italia, de catre Fundatia Intercultura, co-organizatoare a acestui program.

Procesul de selectie consta in urmatoarele faze:

01.02.2011: noua data limita pana la care se primesc inscrierile la adresa de mai jos (Aplicatia preliminara si Situatia scolara, completate in aceasta faza doar de catre elev)

18.02.2011: anuntarea finalistilor (candidatii care nu vor fi selectati nu vor fi contactati)

01.03.2011: interviu si testare comportamentala pentru candidatii selectionati (la sediul bancii din Bucuresti)

15.03.2011: selectia finala a candidatilor, efectuata in Italia de catre comitetul de selectie Intercultura

30.03.2011: anuntarea castigatorilor.

pentru mai multe informatii vizitati aici

Tags: ,