Aurel Roşu-EXPOZIŢIA RETROSPECTIVĂ de pictură, grafică şi sculptură

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea vă invită să participaţi la EXPOZIŢIA RETROSPECTIVĂ de pictură, grafică şi sculptură a artistului plastic Aurel ROŞU, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 28 iunie 2013, ora 18.00, la Palatul Baroc (B-dul Dacia nr. 1-3), în cadrul Secţiei de artă a Complexului „Muzeul Ţării Crişurilor” în organizarea căruia se află evenimentul.
EXPOZIŢIA RETROSPECTIVĂ marchează jubileul celor 45 de ani de activitate muzeală şi artistică a plasticianului Aurel ROŞU cât şi sărbătorirea a celor 65 de ani ai artistului.
Aurel Roşu este un artist plastic contemporan cu recunoaştere în ţară şi străinătate, preşedintele în funcţiune al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea şi,  de asemenea, şeful Secţiei de artă a Muzeului Ţării Crişurilor, unde şi-a început activitatea din 1990.
Activitatea expoziţională a artistului, începută din 1971, include numeroase participări la expoziţii judeţene, naţionale şi internaţionale. După 1990, a obţinut premii şi distincţii care i-au consolidat poziţia de creator în genuri artistice, precum pictură şi grafică, iar în anii din urmă, în sculptură. De altfel, expoziţia de acum, care se vrea a fi o încununare a activităţii derulate de-a lungul a peste 40 de ani, cuprinde 90 de lucrări aparţinînd domeniilor de artă mai sus pomenite, ce confirmă valoarea sa ca artist.

afis

Despre autor şi expoziţie vor vorbi, în deschidere, lect.univ.dr.Ştefan Gaie, critic de artă, şi dr. Aurel Chiriac, directorul muzeului orădean.

Expoziţia va putea fi vizitată pînă în 28 iulie 2013.