Atelier de “pictură cu lumină”

Urbal organizează vineri, 15 iunie, incepând cu ora 21 si până la ora 23.30, in Parcul 1 Decembrie, un atelier de pictură cu lumină.


Ce este pictura cu lumină?

Pictura cu lumina este o tehnică fotografică în care expunerile sunt realizate prin mișcarea manuală a unei surse de lumină. Prin mișcarea sursei de lumină, fasciculul luminos poate fi folosit pentru iluminarea selectivă a unei părţi a subiectului sau de a picta o imagine strălucitoare-l direcționând spre obiectivul aparatului foto. Pentru a realiza o astfel de imagine este necesar un timp de expunere lung. Din acest motiv este necesar un trepied. O varietate larga de surse de lumină pot fi folosite, de la lanterne simple la dispozitive speciale (lumânări, chibrituri, focuri de artificii, glowsticks etc).

Desfăsurareaa atelierului

Atelierul va începe la ora 21, cu o scurtă introducere în tehnica picturii de lumină, a ceea ce inseamna pictura cu lumină (light painting), cum funcţionează şi care sunt posibilităţile de realizare, după care se va trece la pictat.

De ţinut minte

Aduceţi-vă propriile surse de lumină de mai multe culori daca este posibil (lanterna, glowstick, laser, etc).Cei care doresc pot să-și aducă aparatul de fotografiat. Dar aveti grija ca pictura cu lumina necesită un timp de expunere lung, astfel incat un trepied este, de asemenea, necesar.

Participarea la atelier este gratuită şi deschisă tuturor!