Arta orădeană “socializează”.

Facultatea de Arte Vizuale are un cont de Facebook în care sunt expuse lucrări ale tuturor artiştilor plastici din Oradea. Pentru a marca oarecum lucrările prezentate, din când în când sunt postate şi piese muzicale în ton cu imaginile.

Salagean Ovidiu
Salagean Ovidiu

Administratorul contului este Mihaela Tătulescu, profesor la Secţia Arte Decorative-Imprimeu, Tapiserie, Design Vestimentar. Ceea ce este extrem de măgulitor pentru postările alese rezultă din faptul că ele par să reprezinte o mare parte a comunităţii artiştilor orădeni, incluzând lucrări ale tinerilor, cât şi ale artiştilor deja mai cunoscuţi publicului.

Jakobovits Miklós
Jakobovits Miklós

În fiecare zi este prezentat câte un “album” cu lucrările unui absolvent al facultăţii, dar şi lucrări ale celor care predau sau ale unor alţi artişti orădeni, precum Jakobovits Miklós, Ovidiu Sălăgean, Gina Hora sau Vioara Bara, ca să-i amintim doar pe câţiva din ultimele postări. Nu de puţine ori sunt prezentate şi lucrări din arta internaţională.

gina hora
Gina Hora

Comentariile sunt de la superlativ la realităţi specifice societăţii româneşti de după 89: “nu ne mai promoveaza nimeni in ziua de azi, trebuie sa ne promovam singuri” sau “tot noi suntem de vina, oamenii.. am lasat sa se expuna toate lucrarile fara valoare, la preturi banale, fara niciun simt sau mesaj… pai daca au avut sansa, de ce nu s-ar vinde acum ? “.
După vizionare cred că îmi veţi împărtăşi opinia că este cel mai frumos cont de facebook orădean. Vă recomand vizite cât mai dese şi să le oferiţi un “Like” din toată inima.

vioara bara
Vioara Bara