Anim’est, a VI-a editie, la Oradea

Anim’est la Oradea va prezinta selectia oficiala a filmelor intrate in competitia din 2011. Evenimentul va avea loc in data de 27 ianuarie 2012, la Casa de Cultura a Municipiului Oradea, de la orele 17 si 20.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, înfiinţat în 2006, cel mai important festival de film de animaţie din România şi singurul din Bucureşti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitală şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est.

Celor şase secţiuni competitive ale festivalului (lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia) şi secţiunii Mozaic (rezervate proiecţiilor cu cele mai noi şi mai hot filme de animaţie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume) li se adaugă în fiecare an secţiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film naţionale din Europa şi din lume.