9 idei pentru Oradea

Idei marete care ne vor schimba orasul. Il vor revitaliza. Îi vor schimba look-ul. Il vor face sa ne placa de el. Sau cel putin asa spera cei de la Pepsi Refresh care au organizat la nivel national un concurs de idei, menite sa dea, asa cum spun ei, un refresh spatiului urban. Ideile propuse trebuie sa cuprinda si o argumentatie legata de utilitatea lor pentru spatiu public. Dupa incheierea inscrierii in concurs, propunerile sunt votate de public (adica de noi) iar cea castigatoare ia 20.000 dolari si este pusa in aplicare.
Până la data limită de inscriere in concurs mai sunt 4 zile. Vă prezentăm ideile propuse până acum de orădeni, nu de alta, dar propunerile trebuie votate pentru a castiga.

Cel mai cinstit e să dăm “copy-paste”, pentru că oamenii trebuie să vă convingă prin cuvintele lor. Vă prezentăm ideea, numele ei si motivatia pentru care autorul ei s-a gandit ca “e o idee buna”. Sunt 9 la număr, până în acest moment.

No.1 APARATEE!!!!

Care este ideea?
“Sa fie aparate Pepsi in scolii si pe strazii ! In oradea . !! ar fii o ideee suuppeeeeeeeeeeeeerrrrrr bunaa ! cred ca ar fii o vanzare ! super ! mai ales daca ar fi RECE .!”
Motivul pentru care merită să câştige… “este o idee buunaa ! … speeeeeeeeeeeerrrrrrrrrr ! saaaaa va plaaaaaaaaaacaaaaaaaaaaa si v0ua unnnnnn mik like ????”

Da, exact. Asta este prima idee.Să îi dăm un “mik like”?

No.2 Dubstep Reactions.

Care este ideea?
“Vreau ca toți tinerii să se bucure de acest nou gen de muzică.Poate ca nu sună chiar așa interesantă această idee dar vă spun din experiență^^.Ascult dubstep de 2 ani,dar parcă l-aș fi descoperit ieri.Artiști extraordinari,melodii „demente„..Hai să facem o schimbare.Așa că fiți alături de mine pentru a da „refresh„ lumii urbane.”
Merita sa castige pentru că….
“Poate că nu merită să câștig,și nu aș avea regrete dacă nu aș câștiga,dar aș fi mai mult decât mulțumită dacă aș afla că in urma acestei idei,mai mulți tineri ascultă dubstep.Deci rezultă că mi-e indiferent dacă pierd sau câștig,dacă am satisfacția că am schimbat ceva.”

Merită pus un videoclip.

No.3 (vreau sa spun ca asta imi place cel mai mult) deci No.3 Reintroducerea pepsi blue in Romania

Care este ideea?
” eu sunt un fan inrait pepsi dar dintre toate produsele a pepsi co cel mai mult ma impresionat pepsi blue cand a fost de craciun acum vreo 3 ani inca nu pot uita gustul magic al acelui suc doresc reintrodurea lui si sar putea sa nu fiu si singurul dintre fani ! 🙂 ”
Motivul pentru care merită să câştige….(de parcă mai e nevoie să spunem..)
“totusi nu vreau sa castig vreau numai sa scot in evidenta ca daka ar exista pepsi blue ar fi singurul lucru care las bea in fiecare zii ”

Cred ca autorul a pus punctul pe amândoi cei doi de i din cuvântul “zii”.

No.4 Rent A Pepsi Bike

Care este ideea?
“Ideea e chiar simpla si banala , o idee pentru o civilizatie mai buna mai sanatoasa si non poluanta. Aceasta se afla aproape in majoritatea marilor orase din Europa si mai putin la noi in Romania (din pacate). Dupa cum se vede si in poza si in videoclip, este o simpla metota de inchiriat biciclete pe timp de cateva ore sau chiar zi/zile. Dar desigur nu trebuie sa ne limitam doar la atata , eu personal m-am gandit sa fie asemanator cu ce-am vazut intr-o statiune unde erau biciclete de 2 sau chiar 3 persoane care mai tot timpu erau inchiriate si a fost chiar distractiv dandu’ma si eu pe acestea. Mai erau si cu 4 locuri gen masina si cu perdea deasupra , foarte foarte misto treaba respectiva si le mergea. Nu vad de ce in Romania la noi aici nu ar merge pentru ca potential avem.”
Merita sa casitige pentru ca….”Merita sa castide deoarece in primul rand in Oradea nu este asa ceva, in cel de-al 2-lea rand ar fi super distractiv si un mod de a te misca liber arzand calorii si in acelas timp nepoluand atmosfera, cel de-al 3-lea motiv ar fi simplul fapt ca suntem un oras de granita iar in vecinatatea noastra mai peste tot sunt piste de biciclete , iar acum spre Baile Felix si spre Vama se construieste pista de biciclete. Distractiv ar fi si simpla plimbare pe centru cu aceste biciclete inchiriate iar iarna cand sa zicem ca nu prea ar fi lume facem sport cu biciclete pe zapata/gheata pentru pura distractie si atractia publicului. Un spectacol de neuitat si distractie sanatoasa din plin! Va multumesc pentru sustinere si urez succes tuturor! ”

Oare de ce autorii acestor idei au impresia ca pe ele trebuie sa scrie Pepsi ca să fie câştigătoare? Nu ai zice ca simtul civic se poate imbina atât de armonios cu pupincurismul dar se pare ca se poate.

Bun. No.5 Fresh air from Pepsi

Care este ideea?
“Proiectul fresh air from Pepsi! Cum ar suna un viitor cu un aer mai curat,cum ar fi ca prima pompa electrica care anunta schimbarea si care ar putea revolutiona industria automobilelor,whe make the future much clean and fresh! pret>20000$ Cum ar fi ca IN LOC DE POLUARE SA INCARCI IN CATEVA MINUTE MASINA FARA NOXE 🙂 EU IMI DORESC O LUME MAI CURATA PT COMUNITATE U? THANKS! ”
Merită sa castige pentru ca: “AR MERITA INCERCAREA DE A SCHIMBA UN AER INECACIOS CU UNUL CURAT EU IMI DORESC DIN TOATA INIMA CA ACEASTA SA FIE PRIMA POMPA DIN CATE VOR URMA IN ROMANIA! ”

Recunosc, nu am înţeles exact care e ideea. Adica am inteles ca e o pompa pentru masini electrice. Avem asa ceva in Oradea?

No.6 O fundatie care sa ajute oamenii

Care este ideea? ” As vrea sa fac o fundatie menita sa ajute toti oamenii cu probleme, de orice fel.. sa le implineasca visele, sa stearga lacrimi si sa le transforme in bucurie. Sa fie pentru toate varstele.. Vis implinit.. ”
Motivul pentru care merite sa castige:”nu se gandeste la sine proiectul, ci la cei din jurul noastru..mereu am vrut sa ajut si nu am avut cum..o lume intreaga cu posibilitati poate intinde o mana si sa ajute, sa implinim vise impreuna.”

Stiu ca mai demult, când eram un mică, auzisem de o fundaţie de genul asta în Cluj, numele începea cu C.

No.7 Better City, better life

Care este ideea? “Ideea mea presupune preluarea si transpunerea conceptelor de la World Expo Shanghai 2010. Ceea ce s-a prefigurat in compozitiile arhitecturale ale diferitelor pavilioane vine sa suplineasca nevoile strigente ale oraseleor din ziua de azi. Astfel, conceptul balancity raspunde nevoii de armonie si echilibru in oras. Armonie cu natura, cu oamenii si cu elementele structurale ale urbanului. Happy street un alt concept ne indeamna sa transformam axele de circulatie intre-un spatiu convivial plin de viata, dinamizat atat de mobilerul urban stilizat cat si de oameni”

Merita sa castige pentru ca:”Merita sa castige pentru ca propunerea vine atat in sprijinul oamenilor de azi dar prin aplicarea acestor concepte determina so bunastare preconizata si generatiilor viitoare. Nu este o solutie pentru orasul de azi ci si pentru maine.”

No.8 Reciclezi şi castigi!

Care este ideea: ” CUM AR FI SĂ POȚI RECICLA ȘI ÎN ACELAȘI TIMP SĂ CÂȘTIGI BANI DIN ASTA? CUM AR FI SĂ POȚI RECUPERA BANII PLĂTIȚI PE AMBALAJE? Noi îți vom pune la dispoziție un punct de reciclare curat, accesibil, situat în parcarea unui hypermarket, în care te vom aștepta cu: – dozele de aluminiu – sticle – pet-uri. Vei primi banii pe loc pentru acestea, după cum urmează: – 1 kg doze = 2 lei – 1 kg sticlă = 10 bani – 1 kg pet-uri = 50 bani. Mai mult, dacă aduci peste 10 kg de deșeuri o dată, primești de la noi și un six-pack Pepsi, cupoane de reducere la cumpărături, taloane de participare la tombole și multe alte surprize. ”
Merita sa castige pentru ca:”Noi toți merităm să trăim în orașe mai curate. Încurajăm reciclarea și dăm șansa fiecăruia de a se implica.”

Uite, şi asta era când eram eu mică!

No.9 O viata mai frumoasa avort mai putine

Care este ideea? “Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele “au auzit” că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei. Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie. Nu vă lăsaţi înşelate! Avortul nu este soluţia! Infomaţi-vă serios asupra tuturor consecinţelor avortului şi sfătuiţi-vă cu femei care au mai făcut avort. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie indiferent care ar fi aceasta.”
Motivul pentru care merite sa castige:idem mai sus

Acestea sunt cele 9 idei care ar trebui sa schimbe oraşul Oradea. Ce părere aveţi despre ele? Deocamdată în topul oficial domină ideea No.2. Puteti sa le votati pe aici sau să adăugaţi altă idee (variantă de preferat). Deşi propunerea cu Pepsi albastru e greu de bătut.