Cu ocazia zilei de 8 martie…

…femeile din Oradea au la dispoziţie mai multe variante de distracţie. Să le luam pe rând:

1. Distracţie la Mall. Cităm din gazetă: ” vom marca 8 Martie aşa cum adoră femeile să o facă: la shopping” pentru că, stimate doamne şi domnişoare, urmează o săptămână de reduceri, prezentări cosmetice şi, partea cea mai interesantă, consiliere dermo în materie de cosmetică, sesiuni make-up, toate gratuite. La Mall. Si, pentru că Mall-ul ştie că femeia nu este doar un obiect, vineri, 8 martie, de la ora 19, puteţi participa la lansarea audio-book-ului lui Catalin Botezatu. Cartea, intitulată “Trei Vieţi.Pedeapsa” s-a lansat anul trecut şi a avut un succes nebun, e un roman autobiografic sf. şi politist in care practic, este vorba despre zilele in care Cătălin Botezatu era cautat de Interpol si vroia sa evite arestarea intr-o inchisoare din Italia (vă imaginaţi desigur, de ce). În fine, epuizarea în doar căteva ore a cărţii tipărite a impus apariţia audio-book-ului, variantă modernă care poate fi citită în timp ce faceţi shopping, de exemplu sau spălaţi vase, gătiţi, schimbaţi scutece, etc.

2. Varianta “Manifestări cu ocazia zilei femeii”/ spectacol artistic. În 7 martie, ora 17 la Filarmonica, avem niste cântări, poezii şi muzică populară. În 8 martie, la Restaurantul Transilvania, tot de la ora 17, puteţi audia, sub genericul, „Un cântec şi-o floare pentru fiecare”, ansamblul “Auşana” şi muzică uşoară: Alexandrina Chelu. Poate şi ceva poezie. E ceva de genul: “get in touch with your inner rural woman”. Tot in 8 martie, de la ora 19, la Hotel Ramada puteti râde la stand-up comedy cu The Jokers.

3. Varianta sexi sau ” măcar azi să mă distrez şi eu”. Cu doar 10 lei, puteţi participa duminică, 11 martie, de la ora 19, în Queens Pub, la un spectaculos show de striptease realizat de niste băieţi musculoşi îmbrăcaţi (doar) în salopete de muncitori RER.

4. Sunt nemulţumită că nu există o varinată 4. Nu ştiu de ce nimeni nu s-a gândit la mancare, oale, tigăi. Ar fi putut cineva să facă o prezentare culinară, o demostraţie de gătit, ceva. Nimic în această arie. E intradevăr, dezamăgitor.

Esenţa din variantele 1-3, cu argumente stiinţifice cu tot, se regăseste in clipul de mai jos.

PS.
Prima celebrare la nivel global a Zilei Femeii a avut loc la 18 martie 1911 cand, în peste 300 de proteste, mii de femei au iesit in stradă pentru a milita pentru dreptul la vot, dreptul de a deţine functii publice si eliminarea discriminarii la locul de munca. În fiecare an, ONU alege o temă pentru Ziua Femeii. În 2012 aceasta se referă la emanciparea femeii si la implicarea femeilor în lupta impotiva foamei si sărăciei.

PPS: ” La mulţi ani!”