27 martie-Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită şi la Oradea

Ca în fiecare an, Teatrul Regina Maria răspunde pozitiv Campaniei Naționale lansate de UNITER – „Artiştii pentru artişti”, astfel că anul acesta, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, care se va sărbători în 27 martie, spectacolul ales să se joace în această zi specială e „Scripcarul pe acoperiș” (adaptare după povestirea lui Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy).

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este organizată de UNITER, împreună cu teatrele din Bucureşti şi din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

În fiecare an, UNITER împreună cu artişti importanţi şi cu instituţiile teatrale, cu parteneri care s-au asociat acestui program a reuşit să facă posibilă realizarea Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” prin intermediul căreia se strâng sumele necesare sprijinirii artiştilor vârstnici din toată ţara. Pensionari, persoane singure care au trăit o viaţă în teatru, bolnavi, dar delicaţi şi tăcuţi, aceşti oameni au avut puterea să mobilizeze colegi mai tineri care susţin spectacole de caritate, instituţii teatrale care joacă spectacole sub semnul Campaniei şi spectatori care cumpără bilete la aceste spectacole. Aşadar, sumele strânse din vânzarea de bilete se direcţionează către un fond special constituit – Fondul de Solidaritate Teatrală.