Manifestaţii în stradă, Băsescu la televizor

Ca de obicei, la ora cinci, manifestanţii şi-au dat întâlnire în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii. Au apărut noi lozinci referitoare la unirea Basarabiei cu România sau la mareşalul Antonescu care ar fi trebuit sa ii omoare pe “toţi”.
Numărul celor care par sa provină din galerii de fotbal (foarte vocali) pare sa fie depăşit de pensionari, tineri şi oameni obişnuiţi. Mulţi dintre ei se întreabă de ce mitingurile nu au fost prea prezente în jurnalele de ştiri naţionale ale televiziunilor sau în presa scrisă naţională. După cum explică motivele prezenţei lor în piaţă, mulţi sunt convinşi că ceea ce fac este foarte important atât pentru ei cât şi pentru societate. Există şi o categorie din păturile cele mai joase care repetă scandările celorlalţi. Am văzut însă oameni din aproape toate categoriile sociale.
Ca de obicei, a avut loc şi o deplasare la Prefectură, pentru a amplifica impactul protestelor, după cum spuneau câţiva. Deplasarea s-a hotărât după o scurtă discuţie între doi dintre lideri, urmând dorinţa celor prezenţi. Scandările au aparţinut însă, de multe ori, unuia sau altuia dintre cei prezenţi sau unor grupuri. După revenirea în Piaţa Unirii, în timpul manifestaţiei a început şi transmisia discursului preşedintelui transmis de posturile de televiziune.