1 iunie in Oraselul copiilor

În acest an, manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Copilului sunt organizate în parteneriat de către Primăria Municipiului Oradea şi Administraţia Imobiliară Oradea.

Parada personajelor de basm

In acest an va fi organizata pentru prima dată o paradă a personajelor de basm. Aceasta este organizată în parteneriat şi cu Teatrul „Regina Maria”, care asigură atât costumele specifice personajelor de poveste din recuzita proprie, cât şi voluntarii care vor purta costumele pe un traseu anunţat. Pentru organizarea cu succes a evenimentului există și un parteneriat cu Liceul de Arte, care va asigura pentru paradă o formaţie de instrumentişti, dar şi cu Universitatea Oradea, care va asigura supravegherea participanţilor la paradă cu 30 de studente voluntare.

participanţii la alai se întâlnesc la ora 16:30, lângă Teatrul „Regina Maria”, şi se formează alaiul ce va fi condus de Victor Mihalcea (îmbrăcat în prinţ). La alai participă şi magicienii Eduard şi Bianca, ei având un scurt moment de magie pentru copii.
La ora 17:00 se pleacă de la Teatru pe pietonal, până la Biroul de Evidenţa Populaţiei. La intrarea pe Str. Dunărea aşteaptă încolonate caleştile, 4 călăreţi, omnibuzul tras de cai şi omnibuzul motorizat. Copiii mici îmbrăcaţi în prinţi şi prinţese, împreună cu mascotele intră în caleşti şi omnibuze şi de acolo se pleacă mai departe în formaţie completă. Se urmează traseul pe str. Republicii până la staţia CFR, apoi prin sensul giratoriu se intră în str. Berzei – Str. Olimpiadei – Str. Corneliu Coposu şi se coboară pe str. Ioan Suciu până la intrarea în Orăşel dinspre Carrefour. Caleştile şi omnibuzele rămân în stradă (apoi se retrag), iar participanţii la paradă merg pe scenă, unde îşi prezintă costumele şi primesc diplomă pentru prinţi şi prinţese. De aici se grupează pe terenul de baschet, unde se va desfăşura balul.

Concursuri.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor sprijină evenimentele prin organizarea a şapte concursuri pentru copii în Orăşelul Copiilor, iar Clubul Sportiv Municipal participă la manifestări cu tineri baschetbalişti din lotul naţional, sub coordonarea comentatorului sportiv Victor Mihalcea. Atelierele de creaţie din Orăşel sunt organizate cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, care asigură şase voluntare pentru coordonarea activităţilor.

Evenimentele se vor finaliza seara, când va concerta Natalia Selegean, de la ora 20.30.
Programul complet al evenimentului il puteti descarca aici

afismic