Povestile Oradiei de odinioară- Atelier culinar la Moara Răsăritului, 28/7/2012

Beta Events şi Oradeamea.com demarează o serie de evenimente desfăşurate în locaţii de patrimoniu din Oradea, reunite sub genericul „Poveştile Oradiei de odinioară”. Activităţile au ca scop informarea asupra calităţii de patrimoniu a locaţiilor respective şi încercarea de a recrea, prin intermediul poveştilor despre istoria locului dar şi prin practicarea unui obicei asociat acestuia, atmosfera din trecut şi readucerea monumentului la viaţă.

Primul din această serie de evenimente este Atelierul culinar de la Moara Răsăritului (fosta Moară Lederer & Kálmán). Reţeta ar suna cam aşa: se ia o clădire aparţinând patrimoniului industrial al oraşului Oradea. Se cerne bine de poveşti, cu atenţia cuvenită locului. Se ia apoi făină, se amestecă bine şi se fac “pătăşti”, un fel de mâncare care ar fi făcut cu ochiul oricărui orădean din secolul trecut. Se serveşte cu prietenii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 iulie, de la ora 15 la Moara Răsăritului (Str. Miron Costin Nr. 21). Numărul de locuri este limitat (18 persoane), rezervări putându-se face la telefon: 0721-538-466. Intrare: 25 lei. Durata evenimentului este de aproximativ 2 ore.

PS. Puteţi citi despre cum s-a desfăşurat “avanpremiera” evenimentului aici: Ioana Stef-Bubulina la Moara Răsăritul, Lilisor.net-La Moara Răsăritului din Oradea sau pe TheFUA-Atelier de paste tradiționale și istoria locului: Pătăști la Moara Răsăritului şi Bogdan Pater-A ieșit gospodinul din mine la iveală